И абиэ кропитъ стадо раттусов свящэнною водою, глаголя: |
[Sep. 27th, 2012|01:48 pm]
Эрик Лобах
|
Может все это и читали уже, но я вот сегодня впервые. Нижеприведённый текст - это чин благословения домашних крыс, разработанный священниками Катакомбной церкви. Уникален как по языку, так и по смыслу.
(раттусы - это крысы от rattus, Э.Л.)
**************
Чин благословениjа раттусов
Взэмъ iэрэй эпiтрахиль на сэбэ начинаэтъ: Благословэн Богъ нашъ:
Чтэцъ: Трисвятоэ. Отчэ нашъ: Господи помилуй, BI. Слава, и ныне: Прiидитэ, поклонимся Г. и псалом И: Господи Господь наш, яко чудно имя твоэ:
Тажэ рэкъ: Господу помолимся, и ликъ: Господи помилуй.
Чтэтъ молитву сию:
Егда царь Ашшура Санхэривъ пытался захватити Ерусалим, то остановили раттусы войско эго тьму тэмъ. И в ночь одну погрызли раттусы упряжи эго колэсницы, рэмни щитовъ и кожаныи ножны мэчэй. И прэкратилося иноплэменическаэ нашэствiэ бэз бою.
Владыко Господи Божэ нашъ, власть имеяй всякия твари, тэбе молимся и тэбэ просимъ, якожэ благословилъ и оумножилъ эси стада патриарха Iакова, благослови и стадо раттусов сихъ, раба (рабы) твоэго (твоэй) (имярэк), и умножи, и оукрепи, и сотвори э въ тысящы и избави э от насилия дiаволя, и от иноплэменическаго нашэствiя, и пленэния, и от всякаго навета враговъ, и воздуха смэртнаго, и губитэльнаго нэдуга: огради э святыми аггелы твоими, всякую нэмощь, всякую зависть и искушэниэ, чаровства жэ и волшэбства от действа находящия дiавольскаго отгоняя от нэго.
Яко твоэ эсть царство, и сила, и слава, Отца, и Сына, и Святаго Духа, ныне и присно, и во веки векомъ.
Клиръ: Аминь.
И абиэ кропитъ стадо раттусов свящэнною водою, глаголя:
Благослови Господи стадо сиэ раттусов, и избави э от всякаго злаго обстоянiя видимыхъ и нэвидимыхъ враговъ, и от губитэльныя смэрти, и всякаго нэдуга, и всехъ дiавольскихъ злодеянiй, и оумножи э о имэни твоэмъ святемъ, и въ окроплэнiи свящэнныя сэя воды, здравiэ тому даруй, во имя Отца, и Сына, и Святаго Духа, аминь. И окропивъ всэ стадо раттусов, творитъ обычный днэвный отпуст, и поютъ, ащэ изволятъ: Призри на молэния: и прочая. |
|
|